השר ואנג יי מדבר על מלחמת הטכנולוגיה בין סין לארה"ב

מבוא למלחמת הטכנולוגיה

במסגרת הכנס הלאומי ה-14 של העם הסיני, השר לענייני חוץ של סין, ואנג יי, ערך מסיבת עיתונאים ביום שישי האחרון. במהלך האירוע, הוא ענה על שאלות רבות שנשאלו על ידי עיתונאים לגבי מדיניות החוץ של סין והקשרים הבינלאומיים שלה.

האתגרים של סין בטכנולוגיה

ואנג טוען כי טכנולוגיה ומדע לא צריכים להיות מנוצלים כדי להקים חומות ברזל, אלא להפך – הם צריכים להיות כלי המשרת את הכלל. הוא התייחס לאסטרטגיות של ארה"ב להגביל את גישתה של סין לטכנולוגיות מפתח ואמר כי אין דבר שיכול לדכא את רוח החדשנות של הסינים.

ההשלכות של בידוד טכנולוגי

השר הזהיר כי היפרדות והפרעות בשרשראות האספקה יובילו רק לבידוד עצמי. הוא ציין כי לחץ חיצוני בלתי מוצדק כנגד סין לא הצליח בעבר, ועדיין לא יצליח.

חדשנות תחת לחצים

ואנג הדגיש את חשיבות החדשנות ואמר: "איפה שיש הגבלה, יש פריצת דרך". הוא השתמש בדימוי של הדמות המיתולוגית הסינית נזהה כדי להסביר כיצד סין תמשיך לפרוץ קדימה באתגרים הטכנולוגיים שהיא מתמודדת איתם.

ההתקדמות הטכנולוגית של סין

לפי דוח העבודה הממשלתית לשנת 2025, בשנת 2024 השיגה סין הישגים חדשים בתחום שבבים, בינה מלאכותית (AI) וטכנולוגיה קוונטית. למשל, משימת צ'אנג אֵه-6 הצליחה לאסוף דגימות מהצד הרחוק של הירח.

כיצד לשמר יחסים טובים עם ארה"ב

ואנג הדגיש כי הכבוד ההדדי הוא הנורמה הבסיסית המנחה את היחסים בין מדינות, והדגיש כי אין מדינה צריכה להאמין שהיא יכולה לדכא את סין תוך שמירה על יחסים טובים. הוא הזהיר כי התנהלות כזו פוגעת באמון ההדדי וביציבות ארוכת הטווח.