מה זה יחס דרישות ההון?
יחס דרישות ההון הוא האחוז של ההון שהבנקים חייבים להחזיק בעבור הפיקדונות שלהם. כאשר הבנק המרכזי, במקרה הזה הבנק העממי של סין, מקטין את יחס זה, הוא מאפשר לבנקים להלוות יותר כסף.
ההכרזה על הקטנת יחס הדרישות
ביום רביעי האחרון, פן גונגשנג, מנכ"ל הבנק העממי של סין, הודיע כי הוא מתכוון להוריד את יחס הדרישות להון ב-0.5 אחוז. השינוי הזה יזרים כ-1 טריליון יואן (בערך 138.9 מיליארד דולר) לשוק. ההשפעה של מהלך זה תוכל לתמוך בצמיחה הכלכלית בסין.
המשמעות של הקטנת יחס הדרישות
הקטנת יחס הדרישות היא כלי שמנצל הבנק המרכזי כדי להניע את הכלכלה. ככל שהבנקים מחזיקים פחות כספים בעבור הפיקדונות שלהם, כך הם יכולים להציע הלוואות יותר גדולות לעסקים ואנשים פרטיים. זה יכול להוביל לעלייה בשיעור הצמיחה של המשק.
השפעות של המהלך על הכלכלה העולמית
שינויים בכלכלה הסינית משפיעים גם על כלכלות אחרות ברחבי העולם. ההזרמה של כספים לשוק עשויה לגרום לעלייה בביקוש למוצרים ולשירותים, גם במדינות אחרות. כמו כן, זה עשוי להוביל לירידת שיעורי הריבית בשווקים הגלובליים.
מה זה אומר לעסקים?
עסקים קטנים וגדולים שמחפשים להרחיב את הפעילות שלהם יכולים להיתרם מהמהלך הזה. הלוואות זולות עשויות לאפשר להם להשקיע בפרויקטים חדשים, להגדיל את כוח העבודה ולהתמודד עם התחרות בשוק.