שיחות הסחר בין סין לארה"ב: מה אנחנו יכולים ללמוד?

מה קורה בשיחות?

לאחר שממשלת ארה"ב הטילה מכסים על ייבוא סיני בתחילת אפריל, סין וארה"ב הודיעו על קיום שיחה כלכלית בדרגה גבוהה בשוויץ בין 9 ל-12 במאי. במהלך הביקור, סגן ראש ממשלת סין, ה לי פנג, יפגוש את שר האוצר של ארה"ב, סקוט בוסנט. מדובר באירוע חשוב שיש בו פוטנציאל להשפיע על הכלכלה העולמית.

ההקשר של המיקום

שוויץ נבחרה כמיקום לשיחות, וזוהי החלטה שמסמלת את רצונה של סין לנהל שיחות שוויוניות בסביבה נייטרלית. לדברי סון צ'enghao, מומחה ליחסים בינלאומיים, בחירת שוויץ מראה על מחויבותה של סין לרב-צדדיות ולכיבוד כללים בין-לאומיים.

מהן המטרות של סין?

בזמן שהציבור הבינלאומי מצפה לשיחות, הממשל הסיני מביע את ההבנה שהוא נדרש לנקוט בצעדים. כאמור על ידי דובר משרד המסחר הסיני, יש גם צורך להכיר בציפיות הגלובליות ולספק פתרונות פרגמטיים לתעשיות האמריקאיות ולקהל הצרכנים.

עומק בעיות הסחר

בעיה מרכזית שעומדת בפני סין היא ההשפעה של המכסים על הכלכלה המקומית. על פי קרן המטבע הבינלאומית (IMF), התחזיות לצמיחה הגלובלית בשנת 2025 ירדו ל-2.8%, דבר המצביע על קשיים כלכליים העשויים להיות קשורים במערכת הסחר ההולכת וגדלה בין המדינות.

מה יש לסין להציע?

סין מנהלת מספר צעדים בכדי לשפר את המצב, כמו הטלת מכסים נגדיים על מוצרי ארה"ב. כוח השוק הגדול שלה מהווה יתרון בתהליך המשא ומתן, שכן הוא מציע תמריצים לסוחרי ארה"ב להשקול ויתורים.

מו״מ עם מדינות אחרות

לצד השיחות עם ארה"ב, סין מחזקת את רשת שיתופי הפעולה הגלובליים שלה עם מדינות אחרות, בכדי להקל על ההשפעות של המכסים האמריקאיים. דובר משרד המסחר הסיני הדגיש כי במגעים להסתפק באינטרסים של המגזר הנוסף לא תביא שלום אלא רק מתחים חדשים.