מה קרה?
התפרצות של חיידקי E. coli בארצות הברית יוחסה לבצל חתוך שהוגש במקדונלד'ס, כך מדווח המרכזים לבקרת מחלות (CDC). עד כה דווח על 90 מקרים של אנשים שנפגעו מהחיידק ב-13 מדינות שונות, כולל 15 מקרים חדשים.
הנתונים המדאיגים
בין הנפגעים, 27 אנשים אושפזו ואחד נפטר. הלאה מזה, ה
מה עשו חברות האוכל?
מקדונלד'ס אישרה כי חברות האספקה שלה, Taylor Farms, סיפקה את הבצל שהיו במנות הפגועות. כתוצאה מכך, ההספקה זומנה חזרה והבצל הצהוב מגידול במדינת קולורדו נוטרל.
בדיקות נוספות
ה
מה עם הציבור?
לפי נתוני ה-CDC, מספר המקרים המדווחים עדיין עלה, בייחוד לפני שמקדונלד'ס ו-Taylor Farms נקטו בצעדים כדי להסיר את הבצל ממתקני ההגשה.
הסכנה לציבור
נכון להיום, הCDC טוען שהסיכון לציבור מאוד נמוך בעקבות הצעדים שננקטו על ידי החברות המינהליות.
תסמיני ה-E. coli
תסמיני E. coli יכולים להופיע בין מספר ימים לאחר אכילת מזון נגוע ועד תהליך של 9 ימים לאחר מכן. זה מתבטא לעיתים קרובות בסימפטומים כמו שלשולים, דלקת בדרכי שתן, ומחלות נוספות.
ההשפעה על מסעדת מקדונלד'ס
בינתיים, מקדונלד'ס הודיעה כי תחדש את מכירת ההמבורגרים טווין פאונד בר, לאחר שהסירה את המוצר באופן זמני מ-20% מהסניפים בארצות הברית.
התמודדות עם הבעיה
מנכ"ל מקדונלד'ס, Chris Kempczinski, הביע את התנצלותו ללקוחות ואמר כי הוא בטוח לגבי בטיחות האוכל במסעדות.