האם מכסים מפנים את ארה"ב לכיוון בידוד כלכלי?

האסטרטגיה של טראמפ והבעיות שבאות איתה

הממשלה של טראמפ ניסתה לחזק את הכלכלה האמריקאית באמצעות הטלת מכסים על סחורות מיובאות. המחשבה מאחורי המהלך היא שארה"ב, בזכות מעמדה הכלכלי החזק, תוכל לכפות על מדינות אחרות לנהל משא ומתן מחדש על עסקאות מסחר לטובתה. עם זאת, גישה זו עלולה לגרום לתוצאות הפוכות ולסכן את מעמד ארה"ב על הבמה העולמית.

עלויות הכלכלה והמכסים

בעוד שהמכסים עשויים להציע הגנה זמנית על התעשיות המקומיות, הם גם מביאים לעלויות גבוהות יותר עבור הצרכנים והעסקים. מחקר שנערך על ידי Moody's Analytics מצא כי מלחמת הסחר בתקופת טראמפ גרמה לאובדן של כמעט 300,000 משרות בארה"ב. כאמור, תוצאות שליליות אלו מדגישות את הצורך לבחון את ההשפעות של גישה זו.

ההשפעות הגיאופוליטיות

ההשלכות של מכסים אינן מוגבלות רק לכלכלה, הן גם טומנות בחובן השפעות גיאופוליטיות משמעותיות. ישנן מדינות שמתחילות לפקפק במעמד ארה"ב כשותפה אמינה. באופן כללי, מתהווים שיתופי פעולה חדשים בין מדינות, שמציעים אלטרנטיבות לארה"ב לסחר והשקעות.

ההשלכות לטווח הארוך

כאשר מדינות מתכנסות להסכמות סחר אזוריות ומביאות לידי ביטוי את קשריהן המסחריים, קיימת סכנה עבור ארה"ב להפסיד את השפעתה על הסחר העולמי. אם המדיניות הנוכחית תימשך, יש חשש משמעותי שארה"ב תמצא את עצמה מחוץ למעגלי הגלובליזציה.