העלייה במודעות לתזונה בריאה
בעקבות העלייה בשיעור ההשמנה, במיוחד בסין, ישנה גברת מודעות לתזונה בריאה בקרב האוכלוסייה. ממשלת סין השיקה קמפיין משמעותי בן שלוש שנים שנועד לתמוך בניהול משקל ולמנוע בעיות בריאותיות הקשורות להשמנה. המהלך הזה לא רק שהשפיע על הפרטים, אלא גם על תעשיית המזון כולה.
מהם מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך?
מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך הם מזונות שמבוססים על פחמימות המשתחררות לאט לדם. זה אומר שהם מונעים עלייה חדה ברמות הסוכר בדם. דוגמאות למזונות כאלה כוללים בשרים רזים, דגנים מלאים, פירות וירקות. התחזקות המגמה הזו נובעת מהבנה רחבה יותר לגבי בריאות ומניעת מחלות.
הביקוש הגובר למזונות בריאים
צרכנים שמבינים את היתרונות של מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך מחפשים יותר ויותר אפשרויות בריאות. מגמה זו ניכרת בשוק המזון, שבו רשתות גדולות מתחילות להציע מוצרים עם תוויות בריאות תואמות. אחת הדוגמאות היא עליית הפופולריות של מזונות ללא סוכר, המיוצרים במיוחד עבור אנשים עם בעיות סוכר בדם.
התעשייה מגיבה לשינויים
כתגובה לדרישות המשתנות של הצרכנים, תעשיית המזון משקיעה במו