ככל שהעימות בין אוקראינה לרוסיה נמשך, התופס את תשומת הלב של כל העולם, עולה קריטית ההבנה כי המוקד בשיחות ובדיונים חייב להיות לאו דווקא על שטח, אלא על שלום ארוך טווח. בריאן לנזה, ידידו הקרוב של דונלד טראמפ, ציין בריאיון ל-BBC כי מדובר באתגר גלובלי שיש לדון בו ביושר.
### הכרח לדיאלוג כן והגיוני
לנזה טוען כי יש צורך בדיאלוג מדורג עם קייב, שבו יובהרו עקרונות יסודיים ויכנסו לפרטים שיביאו לתוצאה מיטיבית. אחד הנושאים המרכזיים הוא חזרת חצי האי קרים בידי אוקראינה. לנזה מדגיש כי חזרת קרים איננה בראש סדר העדיפויות של ארצות הברית, וצריך לשים דגש על יצירת מנגנוני שלום בני קיימא.
### הבעיות הכרוכות בשטחים
בשיחה עם עיתונאים, לנזה גם הסביר מדוע רצון לשלוט בשטחים תשפיע לרעה על יכולת הדיפלומטיה האמריקאית. החזרת שטחים תחייב קביעת תנאים חדשים, שעלולים להסלים את הסכסוך הנוכחי ולגרור עימותים נוספים. לכן, ישנה חשיבות להשתמע ממנהיגים בו זמנית לעבר הבנה עמוקה יותר ולאורח חיים משותף שיביא ליציבות.
### המורכבות של הסכסוך האוקראיני
הסכסוך הנוכחי לא מתמצה רק במה שמתרחש על הקרקע. לנזה התייחס גם למצב הציבורי בארצות הברית, שבו קיים חוסר קונצנזוס על הדרך הנכונה להתמודד עם הסוגיה האוקראינית. בכך הוא רומז לכך שהציבור האמריקאי עלול להיות עייף מהמאבק המתמשך.
### לקיחת אחריות על עצמאות אוקראינה
בעוד הממשלות מדברים על שטחים, הרעיון המרכזי של השגת עצמאות עבור אוקראינה הגיע מזמן היסטורי שנראה כעת קרוב עוד יותר מתמיד. היה זה הכיבוש הרוסי שהבין את התהליך הזה מחדש. לנזה מדגיש כי על אוקראינה לקחת על עצמה את ההנהגה של עתידה ולבטא בתקשורת העולמית את רצונה לשלום אמת.
### חשיבות השיחות הבינלאומיות
כמובן, כדי להגיע להסכם מדיני, חייבים לקיים שיחות גם עם בעלות הברית של אוקראינה, לפחות במקרה הזה עם מדינות מערב אירופה וארצות הברית. הרבה מהממשלה האמריקאית רואה את החשיבות שבהפיכת השיחות לתהליך פתוח שבו יוכל להסביר את המדיניות הסופית בנוגע לאוקראינה.
### המבט לעתיד
בכדי להבטיח שלום ארוך טווח, יש לצמצם את הדגש על שטח ולהקנות עצמאות ומעמד חדש עבור אוקראינה בקרב הקהילה הבינלאומית. על תיקון המסלול לפנות ממלחמה לעבר שיחות שלום.
לסיכום, עקרון השלום חייב להוות את עיקר המיקוד בדיונים השונים לגבי אוקראינה. זהו לא רק נושא טקטי, אלא נושא של יוקרה פרוגרסיבית שמבוססת על הערכים המשותפים והצורך להביא תקווה לעתיד טוב יותר.