מנהליי אירוח כפרי מעצבים את התיירות הכפרית

העלייה בתיירות הכפרית

בעשורים האחרונים, תיירות כפרית חוותה גידול מהיר שזימן מגוון חדש של מקצועות. בין המקצועות המתרקמים במקביל, מנהלי אירוח כפרי הלכו ותפסו מקום מרכזי, ועוזרים לתיירים למצוא את החופש שב"שירה וריחוק".

תפקידו של מנהל אירוח

ליו הואימין, לדוגמה, עברה לכפר סידוהה בהאיירו, בייג'ינג, והפכה למנהלת האירוח של הכפר כולו. "בהבנה המסורתית, מנהלי אירוח נתפסים כמלצרים הממסדים את השירותים כמו קבלה וניקוי חדרים", היא מספרת, "אך עם התפתחות השוק וסטנדרטיזציה של התעשייה, הציפיות ממני השתנו. מנהל אירוח צריך להיות בעל ידע רב במגוון תחומים".

קידום תרבות מקומית

מנהלי אירוח כמו ליו לא רק שדואגים לצרכים הכספיים של התיירים, אלא גם משמשים מפיצי תרבות ומדריכים לאורח חיים מקומי.

ליו לקחה על עצמה לנהל את החשבונות של הכפר ברשתות החברתיות, לכתוב סיפורים ולצלם סרטונים על הכפר בכדי להגדיל את הפופולריות שלו. המאמץ שלה הביא לתיירים נוספים ולתועלת ממשית לתושבי הכפר.

שילוב עם הכלכלה המקומית

בסיוע ועד הכפר, ליו וצוותה טיפחו מוצרי תרבות ותיירות כך שהאורחים ייהנו מחוויות עשירות. הם הציעו סדנאות אמנות, טיולים לימודיים ושווקים יוצרים, וגם ארגנו פעילויות כמו קטיף ערמונים, צפייה בכוכבים וקמפינג. כל אלה סייעו להפוך את הכפר למוקד עלייה לרגל.

מקצועות חדשים ומוסדרים

מדי שנה, מספר מנהלי האירוח הכפרי עלה ב-8%. חשיבותם של מקצועות אלו רק עולה עם ההתפתחות של כלכלת הההנאה האישית והצמיחה של תעשיות כגון תכנון מוצרים תרבותיים, מפעילי אתרי נופש וקליקי קפה.

באופן רשמי, משרד העבודה והביטחון הסוציאלי יחד עם משרד התרבות והתיירות הכירו במקצועות החדשים ויצרו סטנדרטים מקצועיים. מנהלי אירוח כפרי מסווגים לפי חמש דרגות מקצועיות, דבר המציע הזדמנויות רבות לקידום.