סין מזהירה מדינות לא להיכנע לארה"ב בעסקי סחר

בכירים בסין הגיבו לאחרונה לחשש גובר במדינות שונות שבעקבות לחצים מארצות הברית, עשויות להגביל את הסחר עם סין. במקביל לעלייה המתמשכת במתח בין שתי הענקיות הכלכליות, הזהירה בייג'ינג את אומות העולם לא להיכנע ללחצים אמריקאיים שמטרתם להגביל את עסקי הסחר עם סין.

### מתיחות גוברת בין סין לארה"ב
בעשור האחרון הפכה המתיחות בין סין לארצות הברית למוקד מרכזי בחיי הכלכלה העולמית. עם סיום מלחמת הסחר וכניסת מגפת הקורונה לכלכלה העולמית, נשקלות דרכים חדשות לשדרוג ושיפור הסחר הגלובלי. בעוד שסין רואה את הכול כחקירה של מדיניות אמריקאית שמטרתה להכחיש את עלייתה על הבמה העולמית, ארצות הברית מתמקדת בעצמה בביקורת על מדיניות סין תוך דיון בשקיפות והוגנות בשוק הסיני.

### התגובה הסינית
בהצהרה שנמסרה על ידי משרד החוץ הסיני, מדיניות הלחץ האמריקאית מוגדרת כלא הוגנת ולא נבונה. על פי דוברים רשמיים, מדינות שמעוניינות לפתח קשרים מסחריים עם סין צריכות להיות זהירות ממדיניות הלחץ ההולכת ומתרקמת. "סין תמיד פתוחה לשותפות עסקית, אך לא במחיר של דיכוי החופש המסחרי", נאמר בהצהרה.

### השפעת הלחצים האמריקאיים על הכלכלה הגלובלית
החרפת הלחצים מצד ארצות הברית יכולה להזיק לא רק לסין אלא גם לכלכלה הגלובלית הכוללת את מדינות העולם המפותחות והמתפתחות. יוקר המחיה וההתמודדות עם מציאות כלכלית הקשה שמביאה המגפה עלולות להחמיר עוד יותר אם מדינות תמושכנה להיכנע לאיומים וללחצים האמריקאיים. כלכלה עולמית פגיעה שלא מסוגלת לסבול פרודוקטיביות מוגברת בפערי מסחר גוברים.

### התגובות ברחבי העולם
מספר מדינות, כולל מדינות באירופה ואסיה, החלו לבחון מחדש את מדיניות הסחר שלהן עם סין. חברות רבות המובילות את הסחר הבינלאומי בתעשיות שונות, כמו טכנולוגיה וביולוגיה, מוצאות את עצמן במצב של חוסר ודאות. במדינות אלו קיימת תחושת מתיחות בשל ההשלכות שיכולות להיות למלחמת הסחר על הכלכלה המקומית והציבורית.

### סיכום
לאור המצב הגלובלי הנוכחי, ההמלצה מהסינים היא לשקול מחדש אם להפוך למופעים של לוחמה כלכלית. ככל שהמתיחות בין סין לארצות הברית תימשך, התמודדות עם צעדים שיפוטיים לא רק מצריכה להיות זהירה ומחושבת אלא גם נכונה להשלכות שיכולות לחול על כלל המדינות בעולם.