ביסוס צריכה פנימית
במהלך כנס שנערך ב-21 באפריל, כלכלנים מאשרים שסין פועלת לחיזוק הצריכה המקומית ולפתיחת השוק שלה להשקעות זרות. במאמץ זה, סין רוצה להפחית את השפעת התובענות שהשיתו התעריפים האמריקאים.
צמיחה כלכלית מרשימה
על פי נתונים שפורסמו על ידי הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה ב-16 באפריל, הכלכלה הסינית הפתיעה עם צמיחה של 5.4% במונחים שנתיים ברבעון הראשון של 2025, גידול של 1.2% לעומת הרבעון הקודם. מומחים טוענים שזה נובע מהמגוון הרחב של מדיניות פיסקלית אקטיבית.
עידוד השקעות בשוק הנדל"ן
תחום הנדל"ן בסין החל להראות סימני התאוששות, במיוחד בערים הגדולות, הודות לפוליסות התומכות שהופעלו לאחרונה. עדויות לכך ניתן לראות בשיפור בציפיות השוק.
שימת דגש על חדשנות טכנולוגית
פרופסור הואנג ייפינג ציין את החשיבות של יזמות פרטית וצורך בשיפוט תהליכי רגולציה כדי לחזק את ביטחון העסקאות. הוא גם הסביר שהממשלה הממלכתית צריכה לתמוך יותר בחברות המייצאות.
הזדמנויות בשוק האירופי
ישנם סימנים חיוביים בשיחות בין סין לאיחוד האירופי בנושא רכבים חשמליים, מה שיכול להוביל לשיתופי פעולה שמשיגים תוצאות חיוביות.
מהלך לקראת דיאלוג עם שותפים סחר
על רקע המתיחות בשוק העולמי, החשיבות של דיאלוג עם שותפי הסחר, כולל האיחוד האירופי והמדינות המשתתפות ביוזמת החגורה והדרך, היא עליונה. סין שולחת מסר ברור לפיו היא מקדמת את השוק המקומי שלה כדי להפחית חששות לגבי חוסר הוודאות בעקבות התעריפים האמריקאיים.