תהליכי סחר בין תאילנד לארה"ב בהמתנה, יפן מתנגדת לדרישות וושינגטון

המתנה לפגישה בין תאילנד לארה"ב

תאילנד דחתה את מגעי המסים עם ארצות הברית בעקבות בקשה של וושינגטון לבחון נושאים מרכזיים. ראש ממשלת תאילנד, פאתונגטארן שינאווטרה, ציינה כי מועד חדש לפגישה ייקבע בקרוב. המשא ומתן היה מתוכנן ל-23 באפריל.

השפעת המיסים על כלכלת תאילנד

תאילנד היא אחת מהמדינות בדרום מזרח אסיה שספגו את הפגיעות החזקות ביותר מהצעדים של הנשיא טראמפ. במידה ולא יימצא פתרון, תאילנד עשויה להתמודד עם מס של 36% על יצואיה לארה"ב. "אנחנו לא פועלים באיטיות. אנחנו בוחנים את המצב," אמרה פאתונגטארן, והוסיפה שהתמקדות תהיה בהגנה על הייצוא החקלאי של תאילנד.

מסחר ושירותים עם ארצות הברית

לשנה שעברה, ארצות הברית הייתה שוק היצוא הגדול ביותר של תאילנד, מה שמייצג 18.3% מהשילוחים הכוללים, או כ-54.96 מיליארד דולר. עם זאת, הוועדה לייבוא הממוצר של האריזות פירטה כי ייצוא האורז של תאילנד ירד ב-30% ברבעון הראשון של השנה, ומאיים לחרוג מהתחזיות של 7.5 מיליון טון בעיות המסים.

עיקול הקורבן: יפן

מנגד, מדינת יפן לא מתכוונת לנהל מו"מ לפי דרישות ארצות הברית. ראש ממשלת יפן, שיגרו אישיבה, אמר כי יש להגן על האינטרסים הלאומיים של יפן ולא להתכופף לדרישות של וושינגטון.

הן הבטחות נותרות בתוקף

אישיבה ציין כי יפן לא מתכוונת לבטל את הסכם הסחר שנחתם עם ארצות הברית בשנת 2019, אך תציג את הדאגות שלה בנוגע למדיניות המיסים החדשה על רכבים.

היעדים להמשך

נציגי המסחר של יפן, ריוסי אקאוואה, התחילו בשיחות סחר עם וושינגטון, שיכללו דיונים על מכסים לא מוזרים וטיפול בבעיית שערי החליפין. השר לקספין, קצונובו קאטו, צפוי להגיע לוושינגטון השבוע לשיחות נוספות.