שינויים במדיניות הכלכלית
בזמן שהמדיניות הכלכלית של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מתחילה להשפיע על הכלכלה המקומית והעולמית, גופי מחקר בכלכלה צופים שהצעדים הללו יפגעו בתחזיות הכלכליות של הכלכלה הגדולה בעולם.
מעבר למכסים הדדיים
ביום ה-2 באפריל, טראמפ מתכנן להוציא לפועל את יום השחרור שלו, הכולל הטלת מכסים הדדיים על מגוון מוצרים ממדינות שונות. צעדים אלו, שמוצגים על סמך כמה טענות כמו הגירה בלתי חוקית והפרת איזון סחר, צפויים להרחיב את השפעת המכסים בצורה ניכרת.
ההשפעה על הצרכנים והמשק
מספר מוסדות פיננסיים בארה"ב מזהירים כי מלחמות הסחר הללו עלולות להוביל לעליית מחירים עבור צרכנים אמריקאיים ולאיבוד מקומות עבודה בתעשייה המקומית. חיזוי זה נאמר על ידי הכלכלנים של חברת Goldman Sachs, שמצביעים על כך שיש סיכוי של 20% למשבר כלכלי בשנה הקרובה.
ירידה בתחזיות הצמיחה
חברת Morgan Stanley ציפתה לצמיחה של 1.5% בשנה הבאה, ירידה מ-1.9%, ובשנת 2026 ציפתה לצמיחה של 1.2% במקום 1.3%. כל התרחישים הללו נערכים על סמך ההשפעות ההולכות ומתרקמות מהטלת המכסים.
סיכוני עלייה באינפלציה
המכסים והתגובה למכסים שהחליטה הממשלה של טראמפ בשנת 2025 עשויים לגרום לירידה של כ-0.3% בתוצר העולמי ולעלייה של 0.4% באינפלציה בשנים הקרובות, לפי דיווח של OECD.
תחזיות ממשרדים ממשלתיים
המשרד של משרד התקציב של הקונגרס ציין כי הכלכלה האמריקאית צפויה לחוות צמיחה איטית יותר בשנים הבאות, בעוד שיש ציפיות לעלייה בהוצאות הממשלתיות.