תשואות גבוהות על אגרות חוב ממשלתיות אמריקאיות הופכות לנכס מסוכן

מה קורה בשוק האגרות החוב?

שבוע זה עדייין עמד במרכז תשואות גבוהות על אגרות חוב ממשלתיות ארוכות טווח במדינה. תשואות אלו צמחו בצורה מדאיגה, מה שמצביע על בעיות בשוק הפיננסי. בדרך כלל, באגרות חוב של ממשלת ארצות הברית נחשבות לאחת מהאפשרויות הבטוחות ביותר להשקעה.

ההשפעה על המשק

בעקבות ההכרזות על מכסים גבוהים מפי ממשלתו של הנשיא דונלד טראמפ, שוק ההשקעות מתקשה להחזיק את האמון במעמדה של הכלכלה האמריקאית. מכסים של עד 145 אחוזים על סחורות סיניות גורמים לאי ודאות רבה ולצניחה באמון המשקיעים.

הנתונים המדאיגים

במהלך יום שישי האחרון, נרשמו ירידות במחירי המניות האמריקאיות תוך שכבר באותו יום נשקף כי תשואות האג"ח ל-30 שנה ניסו טיפוס מאסיבי והגיעו עד 4.99 אחוז. בהשוואה, בתחילת השבוע הזה, התשואות נסקו עד 5.021 אחוז, מ-4.777 אחוזים שהיו בשבוע הקודם.

מה יקרה הלאה?

תשואות האג"ח ל-10 שנים צמחו גם הן, והגיעו ל-4.516 אחוז. ישנם ספקולציות בשוק על מכירות נרחבות מצד משקיעים גדולים, דבר שמעורר חששות לגבי השוק של אגרות החוב הממשלתיות.

שאלות נותרות

לדברי אנדרו ברנר, ראש התחום לפיננסים בינלאומיים, מזכיר האוצר האמריקאי עשוי להידרש למגעים חירום עם סוחרים כדי לשמור על יציבות השוק. יתרה מכך, ייתכן שהפדרל ריזרב יצטרך להתערב בהשקעות כדי לשמור על השוק הנוכחי ומניעת שיבושים נוספים.