מבוא ומטרה
המגבלות שהוכרזו לאחרונה על ידי ממשלת ארצות הברית בסעיף 301 מתמקדות בחברות ספנות סיניות ובחברות גלויות שיש להן אוניות שנבנו בסין. המטרה היא להטיל לחץ כלכלי על המגזר באמצעות חיובים נוספים. אך מה שנראה כצעד מינורי יכול להשפיע באופן משמעותי על המצב הכלכלי העולמי.
השפעות על השרשראות הגלובליות
צעדים אלה עשויים לגרום לגל של בעיות בשרשראות האספקה ברחבי העולם. כמו אבן שנזרקת לאגם שקט, המגבלות האלה לא רק יחמירו את הלחצים האינפלציוניים בארצות הברית, אלא גם יערערו את היציבות והביטחון של שרשראות הסupply העולמיות. עלויות הקשורות לכך יועברו בהכרח לאורך השרשרת ליבואנים האמריקאיים ולצרכנים.
עלויות נוספות שיביאו לעלייה באינפלציה
אם ארצות הברית תטיל חיובים גבוהים על כלי השיט, חברות ספנות עולמיות יהפכו לדרוש יותר דמי הובלה, מה שיעלה את עלויות המוצרים המיובאים. זה יוביל בסופו של דבר לעלייה במחירים לצרכן וללחצים נוספות על ההוצאות של משקי הבית בארצות הברית. מחקרים של קרן המטבע הבינלאומית מראים כי עלויות השינוע משפיעות באופן ישיר על האינפלציה בעולם.
התגברות בעיות הנמל בארצות הברית
אם החיובים ייכנסו לתוקף, חברות הספנות יהפכו את העדפותיהן לנמלים עם קיבולת גבוהה יותר, מה שיגביר את ה congestion בנמלים הגדולים וידחוק את הקטנים. קשה לדמיין מקרים שבהם נמלים כמו לוס אנג'לס ולונג ביץ' יארחו יותר נמל 30%-50% מהנוכחי, מחוץ ליכולת המתוכננת של התשתיות.
ההשלכות על הכלכלה הגלובלית
הבעיות בנמלים יתווספו לעומסים כבר קיימים בכלכלה האמריקאית, ותוביל לבעיות נוספות העשויות לפגוע בסחר הבינלאומי. חברות ספנות גדולות יהיו חייבות לאזן את הקיבולות שלהן ולצמצם את מספר הגעות הנמל, מה שישפיע על כל חלקי המערכת הלוגיסטית.
סיכום
במקביל, צעדים אלו לא רק שלא יביאו את התוצאה הרצויה של הפעלת לחץ כלכלי מוחלט, אלא יפגעו קשות בכלכלה האמריקאית עצמה על ידי החמרת האינפלציה ופגיעות בעסקים ובצרכנים כאחד. הגישה הקצרה רואי הופכת את הצעדים הללו לבעייתיים עבור ארצות הברית.