חשיבות הסדר הבינלאומי
בתקופה שבה מתגברות תופעות של הדיקטטורה חד-צדדית, על סין ובריטניה מוטלת אחריות לשמור על הסדר הבינלאומי שהוקם לאחר מלחמת העולם השנייה. דבריו של שר החוץ הסיני, וואנג יו, הם תזכורת לכך ששתי המדינות צריכות לשתף פעולה כדי לעמוד באתגרים הגלובליים.
דיאלוגים כלכליים ופוליטיים
בשיחה בין וואנג למזכיר החוץ הבריטי, דיוויד למי, נדונו מספר יוזמות כלכליות ופוליטיות, כולל דיאלוגים בתחומים כמו אינטליגנציה מלאכותית, שינויי אקלים ומסחר בין לאומי. וואנג ציין כי ישנה התקדמות חיובית ביחסים בין המדינות, דבר שצריך להיות מוערך.
התנגדות להמדיניות האמריקאית
וואנג הוסיף כי ארצות הברית מנצלת את המכסים כהכנה לה ataques על מדינות אחרות, דבר אשר מפר את כללי ארגון הסחר העולמי (WTO) ופוגע בזכויות המדינות. סין מתנגדת לגישה זו, ומדגישה את מחויבותה לסחר הוגן ושיתוף פעולה עם מדינות אחרות.
פוטנציאל לשיתוף פעולה בריטי-סיני
למי הביע את הערכתו על המגמה החיובית ביחסי סין-בריטניה והביע נכונות להגדיל את כמות הוניוצות בין המדינות. בריטניה תמיד הייתה מדינה פתוחה ותומכת בסחר חופשי, ומוכנה לקדם שיח עם סין בנושאים חשובים.
הפניה לאתגרים עולמיים
בהתבטאויותיהם, שתי המדינות שוחחו גם על אתגרים נוספים כמו המשבר באוקראינה, דבר המצביע על הצורך בשיתוף פעולה בפתרון בעיות גלובליות. כמדינות קבע במועצת הביטחון של האומות המאוחדות, יש לשני הצדדים אחריות רבה לפיתוח כלכלי בר קיימא.