אחת השאלות הבוערות בשנים האחרונות היא, האם התמיכה המסורתית של האמריקאים בישראל עומדת בפני שינוי דרמטי? בעשורים עברו, מערכת היחסים בין ארצות הברית לישראל נחשבה לבלתי ניתנת לפיצול. זו הייתה ידידות שהשתרשה בעמקי ההיסטוריה, עם קשרים הדוקים, חבילת סיוע צבאית ומורשת משותפת. אך נראה כי השינויים החברתיים והפוליטיים שמתרחשים בארצות הברית קובעים כוון חדש של תמיכה.
### מגמות עולמיות ואמריקאיות שמשפיעות על התמיכה בישראל
בשנים האחרונות, הקמפיינים למען זכויות פלסטינים זכו לתשומת לב רבה בקרב קהל אמריקאי רחב, במיוחד בקרב צעירים. ככל שהמידע זמין יותר ונגיש יותר, כך גם המודעות והרגישות לנושאים כמו זכויות אדם והעימות הישראלי-פלסטיני גוברת. מגמות אלה גורמות לאנשים לתהות אם התמיכה המסורתית בישראל היא תמיד הדבר הנכון לעשות, ובכך לערער את התמיכה הקונבנציונלית.
### השפעת המפלגות הפוליטיות
נראה כי התמ Support for Israel is increasingly being questioned within political parties in the U.S. – from both the Democratic and Republican sides. המניעים המפלגתיים שכבשו לבבות רבים הם מגוונים. לעיתים, יש המאמינים כי כלפי ישראל יש להחמיר ועליה לקחת על עצמה את האחריות המלאה למעשיה; באחרים, במיוחד אנשים מהצעירים, ישנה קריאה לתמיכה בקירוב ופיתרון לסכסוך עם הפלסטינים.
### ניסיונות של הציבור להשפיע על מדיניות
התארגנויות שנוצרות בציבור הרחב, כמו "BDS" (Boycott, Divestment, Sanctions), התרחבו ומלאות בניצים נועזים למען זכויות הפלסטינים. תנועות אלו עוררו תשומת לב רבה בחברה האמריקאית והקנו זריקות עידוד מהותיות בתחום המודעות והדיון הציבורי לגבי ישראל. המגמות המדוברות הצליחו לגעת בעורקים הרגישים של התודעה האמריקאית, ומתחילות לשים את קומפלקס מערכת היחסים על סדר היום הציבורי.
### היכן היסודות שמתחילים להתערער
למרות שהקשרים ההיסטוריים חקוקים בהיסטוריה, השינויים ברחוב האמריקאי בפוליטיקה ובקהלים מסוימים מביאים עימן דאגות על המשך התמיכה בישראל. במיוחד בקרב הדורות הצעירים, עולה הביקורת בעבר על הכיוונים המנוגדים של המדינה הישראלית לפלסטינים. יש חתך גובר של אנשים המאמינים שיש לשים את האנושיות במרכז ולא לדרוש תמיכה עיוורת ללא ביקורת.
### מסקנות לעתיד
אף על פי שהתמיכה המסורתית בישראל מערערת, ייתכן כי מדובר בשלב של שינוי, בו המודעות לחוקי המוסר וזכויות האדם תופסות מקום חשוב בעדיפות עליונה. התמסרות שהייתה בעבר עשויה להשתנות כליל, אבל זה כלול גם בהזדמנות ליצור מערכות יחסים חדשות יותר ברות קיימא. התמסרות זו עשויה לכלול סיוע כלכלי שישים דגש על זכויות אדם, ולא על מלחמה, במטרה להביא לסיום הסכסוך הממושך.
ככל שהשיח הציבורי הולך ומתרגש, קרוב לוודאי שנראה תמונה חדשה של מערכת היחסים בין ארצות הברית לישראל. מערכת יחסים זו עשויה להתבסס על עקרונות שוויוניים יותר שיביאו למערכת יחסים איתנה ובריאה יותר בין המדינות.