הצורך בשיתוף פעולה גלובלי
בעת גידול האתגרים הגלובליים, שיתוף פעולה בין מדינות ובין גופים שונים הפך לנושא חובה. מנהל הפורום הכלכלי העולמי, מירק דוסק, הדגיש את החשיבות של לשאת ולתת ולהשתמש במנגנונים שמאפשרים שיתוף פעולה גמיש. דבריו הגיעו במהלך פגישתו עם CGTN בדאבוס 2025, בה הוא ציין שמצב העולם מחייב את כל הצדדים לגייס מאמצים יחד על מנת להתמודד עם בעיות כמו שינויי אקלים, אי שוויון כלכלי ושינויים טכנולוגיים.
תפקיד סין בצמיחה ברות קיימא
דוסק התייחס גם לאחריות ובזמן התהפוכות שמתרחשות בעולם, תפסה סין מקום מרכזי במסע להבטחת צמיחה ברת קיימא. הוא קרא לכל המדינות ללמוד מהטכנולוגיות המתקדמות של סין ולשתף פעולה במספר תחומים כמו אנרגיה ירוקה, חקלאות חכמה ובריאות. סין, עם מהירות התקדמותה הטכנולוגית, יכולה לשמש דוגמה לשאר המדינות.
אתגרים בעידן המודרני
חלק מהאתגרים שדוסק העלה הם החשיבות של לוגיסטיקה טובה יותר בתהליכי המסחר והיכולת להסתגל במהירות לשינויים. במצב בו המדינות מתקשות לשמור על יחסים טובים, מובן מאליו שתהליכים כמו אופטימיזציה של משלוחים וסחר ישפיעו על הכלכלה העולמית.
פתרונות עתידיים
לסיום, דוסק הציע פתרונות שיכולים לשפר את האינטראקציה בין המדינות, כגון פורומים בינלאומיים שמטרתם לתווך בין צדדים בעלי אינטרסים שונים. שיתוף פעולה בין עסקים, ממשלות ואקדמיה יכול להוות גשר על פני הפערים הקיימים כיום.