האם איום המכסים של טראמפ על קנדה ומקסיקו הוא איום אמיתי?

מה הוביל למכסים?

בעוד שדונלד טראמפ הוכרז כנשיא המיועד, הוא חזר על המנטרה שלו לגבי מכסים על סחורות מקנדה ומקסיקו, תוך ציון הצורך להתמודד עם בעיות של היגירה לא חוקית וסחר בסמים.

תגובה קנדית

לאחר האיום על מכסים בגובה 25%, ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו ערך פגישה לא מתוכננת עם טראמפ במר-a-לגו ודן באפשרויות קשות. טראמפ אף העלה רעיון מוזר – להפוך את קנדה למדינה ה-51 של ארה"ב. טרודו, בתגובה, הבהיר כי קנדה מעריכה את ריבונותה וכי מכסים כאלו יפגעו במעמד הכלכלי של שני הצדדים.

השפעות על הקשרים הכלכליים

מסמכים מהשירות המחקר של הקונגרס מראים כי קנדה היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של ארה"ב, כאשר אחוז גבוה מהיבוא והיצוא בין המדינות מתבסס על סחר בכ מוצרי אנרגיה.

תגובה מקסיקנית

נשיאת מקסיקו קלודיה שיןבאום הדגישה את הצורך באחריות ושיתוף פעולה במקום איום של מכסים. עם זאת, טראמפ עמד על כך שהוא מוכן להטיל מכסים בגובה 200% על מכוניות מקסיקניות, דבר שיכול להזיק לכלכלות שתי המדינות.

מחיר בחירות כלכליות

אם טראמפ יממש את איומיו, קיימת אפשרות שמקנדה תגיב במכסים נגדיים, מה שעלול להגביר את העלות של חיובים רבים עבור הצרכנים האמריקאיים. לפי ההערכות, הכלכלה האמריקאית עלולה להיפגע פי כמה.

אחרית דבר: עתיד ה-USMCA

האיומים המתרקמים מצד טראמפ על מכסים משאירים ספקות לגבי יציבות הסחר בין ארה"ב, קנדה ומקסיקו. הסכם הסחר USMCA, שנעמד על כנה, בוחן כעת אם לחתום על תיקונים נוספים על מנת להבטיח סחר חופשי וצודק לעתיד.