מה הבעיה עם השיעורים?
הארגון לפיתוח תעשייתי של האומות המאוחדות (UNIDO) פרסם ביום שישי מאמר המביע דאגה לגבי השפעות השליליות של העלאות השיעורים האחרונות של ארצות הברית על הפיתוח הכלכלי הגלובלי ועל צמיחת התעשייה.
העלאת שיעורים ואי-ודאות כלכלית
UNIDO טוען שהעלאות השיעורים הללו הן גישה לא נכונה, ומצביע על כך שהיישום שלהן חסר ראיות שיעדוויז את ההשפעות החיוביות המצופות. השיעורים גורמים לעליית עלויות הייצור התעשייתי, מה שמפחית את היעילות הכלכלית ומחליש את התחרותיות.
מי נפגע?
הארגון הזהיר שהמדיניות הזו תסכן משרות ברחבי העולם, כאשר המדינות המוחלשות יהיו הנפגעות הקשות ביותר. תאגידים קובלים על כך שהעלויות המתנפחות פוגעות ברווחים וביציבות של העסקים הצומחים שלהם.
ההשלכות הגלובליות
בנוסף, UNIDO הזהיר שההשפעות השליליות של העלאת השיעורים לא ישפיעו רק על המדינות הפגיעות, אלא גם על מדינות שהטיל את השיעורים, דבר שיגביר את המתח הגיאופוליטי והאי-ודאות.
קריאה לשיתוף פעולה
המנכ"ל של UNIDO, גרד מולר, קרא לארצות הברית ולמדינות מתועשות נוספות לשתף פעולה עם מדינות מתפתחות כדי ליצור מצבים win-win ולבנות כלכלה גלובלית הוגנת וברת קיימא.
תחזיות כלכליות בעידן השיעורים
בחזית הכלכלית של 2025 של ארגון הסחר העולמי שפורסמו ביום חמישי, צפו ירידה של 0.2 אחוז בסחר הגלובלי, נמוך ב-2.9 אחוז מהקו הבסיס, וכל זאת בשל השפעת השיעורים והאי-ודאות סביב יחסי הסחר עם ארצות הברית.