שיתוף פעולה כלכלי בין סין לרוסיה
בעידן שבו שלטון עולמי נראה נתון למאבקים גיאופוליטיים, סין ורוסיה בוחרות לעודד שיתוף פעולה כלכלי במקום עימות עם המערב. בעוד שחלק מהמערב מדגיש את מלחמת סחר בין מדינות, שתי המדינות מחפשות ליצור כוחות שיתופיים במבנה הכלכלי העולמי על-ידי חדשנות מוסדית.
חיזוק המסחר ושרשראות אספקה
אחת מהדרכים הבולטות שבהן סין ורוסיה משתפות פעולה היא בתחום המסחר והאינטגרציה של שרשראות האספקה. הביעו נכונות להתחייבות מכוח ההסכם המשותף לשיתוף פעולה כלכלי, אשר מפשט את העברה בין המדינות. זה כולל תהליכי מכס משופרים, מה שמפחית את זמני ההמתנה ומשפר את הזרימה של סחורה.
בנוסף, הן מפעילות את מעברי הגבול, כמו גשר הייך-בלגוושצ'נק, שמחזק את החיבור בין הצפון מזרח של סין למזרח הרחוק של רוסיה.
תיאום פיננסי
לאחר הסנקציות שהוטלו על רוסיה, שני הצדדים מחדשים את המאמצים שלהם לתיאום המערכות הפיננסיות על מנת להפחית את התלות בדולר האמריקאי. יותר מ-95% מהעסקאות הבילטרליות מתבצעות במטבע המקומי, הרנמינבי והרובל, דבר המסייע להבטיח יציבות בכלכלה.
במובן זה, CIPS (מערכת תשלומים חוצי גבולות) של סין מפתחת שיתוף פעולה עם מערכות רוסיות אחרות, מה שמקנה אלטרנטיבה לסוויפט.
פיתוח תשתיות משולב
שיתוף הפעולה תשתיות בין סין לרוסיה מתבטא לא רק בבניית דרכים ופסי רכבת, אלא גם ביצירת כללים ומשאבים שמכווינים את הפיתוח המשותף.
דוגמה לכך היא המסילה לאירופה, שמשתמשת ברשת רכבות רוסית, ומחברת בין מזרח אסיה לאירופה – דבר שמדגים את שיתוף הפעולה בין המדינות.
השפעות על כלכלות מתפתחות
שפעול של סין ורוסיה בתחום זה יכול לייצג מודל מרתק לכלכלות מתפתחות אחרות. תוך ניהול שיתוף פעולה לטווח ארוך, סין ורוסיה מראות כי פעולות משולבות יכולות להניב תוצאות חיוביות עבור כולן. דבר זה מסייע לעודד מדינות נוספות לחדש את המודלים הכלכליים שלהן בעידן המודרני.