הקדמה: שינויי הסחר העולמיים
במהלך השנים האחרונות, מלחמת הסחר בין מדינות שונות גרמה למהפכות בתחום המסחר העולמי והשפיעה על החלטות עסקיות רבות. דוגמה לכך היא ייצור קפסולות וטבליות בתעשיית התרופות, אשר עוברות לבדוק שותפים חדשים באסיה.
ההשלכות של מכסים על התעשייה
הנשיא לשעבר של ארצות הברית, דונלד טראמפ, הטיל מכסים על כמות גדולה של מוצרים, מה שגרם לעסקים לשקול מחדש את אסטרטגיות העסקים שלהם. אחד המפעלים שייפגוש עולים במחירים הוא יצרן רכיבי מתכת, שפועל בשוק האמריקאי במשך 35 שנים.
חיפוש אחר שווקים חדשים
לדוגמה, חברת PNP Pharmaceuticals מקולומביה הבריטית מחפשת לקוחות חדשים באסיה, בעקבות המצב הנוכחי. מנהלי עסקים מציינים כי יש צורך במעבר לשווקים שלא יהיו תלויים בשוק האמריקאי, על מנת להתמודד עם חוסר הוודאות.
השפעת המכסים על קנדה
קנדה, אשר היסטורית הייתה תלויה בשוק האמריקאי עבור 75% מהיצוא שלה, חוותה את המכות הראשונות ממכסי טראמפ. בשיחה עם מייק צ'ישולם, מומחה בתחומי הסחר, הוא מציין כי בעלי עסקים ישאפו לייצב את עסקיהם.
אז מה עושים חברות גרמניות?
היום יותר ויותר חברות גרמניות מפנות את תשומת הלב מהשווקים האמריקאיים לשווקים באירופה, במטרה להימנע מההשלכות של חוסר הוודאות. לדוגמה, חברת Zalando, אחת ממובילות האופנה המקוונת, ממשיכה לחפש שותפים חדשים באירופה.
סיכום: תקופות של שינוי
עסקים המושפעים ממכסי הסחר של ארצות הברית מתחילים לחשוב מחדש על התפיסה המסורתית שלהם לגבי שוקי היעד שלהם. אנחנו עדים לתופסות חדשות המאתגרות את עולם הייצור והעסקים ועשויות לשנות את פני הסחר העולמי בעתיד.