מדיניות הסחר האמריקאית נגד גלובליזציה: סכנה לעולם

מבוא

המדיניות של ארצות הברית נגד סחר רב-צדדי לא יכולה להכות שורש בכל מערכת הסחר העולמית, ולא יכולה להביא לסיום הגלובליזציה או להפר את רשתות האספקה הגלובליות.

המדיניות של טראמפ וביידן

הבחירות לנשיאות בארצות הברית, שיתקיימו ב-5 בנובמבר 2024, לא צפויות לשנות באופן יסודי את המדיניות הנוגדת לסחר רב-צדדי, ללא קשר למי שייבחר לבית הלבן. הנשיא הקודם, דונלד טראמפ, גיבש מדיניות חד-צדדית מכוונת עם הסיסמה "להפוך את אמריקה לגדולה שוב", שהביאה להטלת מכסים רחבי היקף על יותר מ-$350 מיליארד מוצרים מיובאים מסין. גם הנשיא הנוכחי, ג'ו ביידן, שמבקש לחזור לשיטת סחר רב-צדדית, שמר על מדיניות המכסים של טראמפ ואף הרחיב אותה.

מהלך ההיסטוריה הכלכלית

עם הזמן, המחלוקות בין המדינות השפיעו על הצמיחה הכלכלית העולמית. מדו"ח קרן המטבע הבינלאומית עולה כי מספר המדדים הסחר החד-צדדיים הרקיע שחקים בשלוש השנים האחרונות. הסגירה של גוף הערעור של הארגון המסחרי העולמי (WTO) לא מצליחה לבלום את ההשפעות הנזילות של המדיניות האמריקאית.

עידן חדש של שיתוף פעולה

חשוב לשמור על סחר חופשי וגלובליזציה מבלי לדחות את הטיפול בכך. סין תמשיך, כמו תמיד, להתנגד למדיניות הסחר השגויה של ארצות הברית, אך יש לשקול גם שיתוף פעולה עם הקהילה העסקית האמריקאית על מנת לפצות על ההשפעות השליליות של מדיניות זו.

סיכום ותובנות לעתיד

בהליך גלובליזציה יש צורך בשיתוף פעולה בין כלל המדינות החברות ב-WTO. כללי הסחר שהוסדרו ב-WTO נשארים בתור הלב של מדיניות הסחר הבינלאומית, והשקיפות והניידות בשווקים הגלובליים חיוניות להתמודדות עם האתגרים הנוכחיים.